TORTILLA Z SOSEM BBQ

Kiedy w mojej lodówce hula wiatr, zawsze przychodzi czas na inwencję twórczą. Muszę wyczarować coś z niczego bo przecież nie pójdę głodna spać . Może akurat komuś przypadnie mój przepis do gustu i da się ponieść fantazji.


14159821_1099553143458635_996330021_n

SKŁADNIKI :

  • tortilla – 4 placki
  • kurczakowe nuggetsy – 16 kawałków
  • pieczarki – 8 sztuk
  • cebula – 1 sztuka
  • świeży szpinak – 20 listków
  • kawałek sera żółtego – 4 plastry
  • ogórek zielony – połówka
  • majonez – 4 łyżeczki
  • sos barbecue – 4 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • olej – odrobina do przesmażenia nuggetsów

PRZYGOTOWANIE :

Placki tortilli posmarować majonezem na jednej połówce. Na każdy placek dać po jednej łyżeczce majonezu.Na majonez dodać sos bbq. Również po jednej łyżeczce na każdy placek. W następnej kolejności ułożyć szpinak, po 5 listków na każdą tortillę. Ser pokroić w plasterki. Ogórek dobrze umyć i również pokroić w plastry. Nie trzeba obierać ze skórki. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju i smażyć nuggetsy na średnim ogniu. Obracać co jakiś czas. Smażyć ok. 10 minut. W czasie kiedy przysmażamy kurczaka można obrać cebulę i pokroić w kosteczkę. Umyć pieczarki i posiekać. Gdy nuggetsy są gotowe przełożyć na tortillę – po 4 sztuki na każdy placek. Na tej samej patelni przesmażyć cebulę z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec  na tortillę dodać zielony ogórek, pieczarki i ser. Zawainąć. Na chwilę włożyć do grila elektrycznego do podgrzania. Można także piec chwilkę w piekarniku. Wystarczy 5 minut na 200º. Teraz śmiało można zaspokajać głód 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s