KAWA Z WHISKY I MIODEM

Poziomowa kawa. Bardzo aromatyczna. Smaki kawy, miodu i whisky łączą się przyjemnie… W pyszny sposób rozgrzewa całe ciało i poprawia humor 😛


1

SKŁADNIKI :

  • miód – 1 łyżeczka
  • whisky – mały kieliszek – 25 ml
  • mleko – pół szklanki – 100 ml
  • esencja kawy – 50 ml
  • biała czekolada – 1 kostka
  • opcjonalnie bita śmietana i polewa czekoladowa dla słodszego smaku lub dekoracji

PRZYGOTOWANIE :

Do podłużnej szklanki ( najlepiej takiej do latte ) dajemy łyżeczkę miodu i wlewamy whisky. Mieszamy do rozpuszczenia się miodu. Osobno parzymy kawę. Mleko podgrzewamy i pienimy. Nakładamy spienione mleko łyżeczką na whisky z miodem. Na górę wlewamy pomału, po brzegu szklanki, esencję kawy. Ścieramy na wierzch białą czekoladę. Można również dodać bitą śmietanę i polać czekoladową polewą. Na zdrowie!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s