PRZYSTAWKI Z PESTO, MOZZARELLI I POMIDORÓW

Małe kanapeczki dobre na każdą okazję.


1


SKŁADNIKI :

  • mała bagietka – 1 sztuka
  • mozzarella – 1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe – kilka sztuk
  • pesto pistacjowe – najlepiej domowej roboty 🙂
  • oliwa z oliwy
  • suszone oregano
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE :

Bagietkę kroimy na małe kromeczki. Smarujemy oliwą z oliwy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200º na 5 minut. Mozarellę kroimy w plasterki. Następnie przekrajamy jeszcze na pół. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy w małe plasterki. Kiedy bagietka jest gotowa, smarujemy każdą kanapkę pesto. Kładziemy mozarellę i pomidorki. Posypujemy oregano, solą i pieprzem.

Reklamy

2 comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s