ZIELONA ZUPA Z KASZĄ GRYCZANĄ

Zielone warzywa zawierają dużo witaminy C i magnez. Są nieskokaloryczne. Sprzyjają odnowie organizmu, zapobiegają anemii, łagodzą stany zapalne i wspomagają pracę wątroby. Kasza gryczana jest pełna błonnika, witamin i soli mineralnych. Zatem gotujmy na zdrowie! 🙂


zupa-spinach-broccoli-1-di-1


SKŁADNIKI :

  • skrzydełka z kurczaka – 4 sztuki
  • brokuł – 1 sztuka
  • szpinak – 4 garści
  • susz warzywny – 100 gram
  • czosnek – 2 ząbki
  • jajko – 1 sztuka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • kasza gryczana – 1 opakowanie – 75 gram
  • sól, pieprz
  • maggi
  • śmietana 18% – 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE :

Skrzydełka ugotować razem z suszem warzywnym. Gdy kurczak będzie gotowy, wyjąć z wywaru. Wyskubać mięso, zostawić do zupy. Do wywaru dodać szpinak i pokrojone brokuły. Obrać czosnek i wycisnąć przez praskę, wrzucić do wywaru. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Dodać śmietanę rozrobioną z wodą. Jak warzywa będą miękkie, wszystko zblendować. Jajko rozbić do szklanki i wymieszać przez chwilę. Wlewać powoli do zupy. Ugotować kaszę według przepisu na opakowaniu. Do miski dać kawałki kurczaka, kilka łyżek kaszy gryczanej. Zaleć zupą. Dodać posiekany koperek i pietruszkę.

Reklamy

One comment

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s