KOKOSOWE NALEŚNIKI Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM

Kokosowe naleśniki to strzał w dziesiątke. Szybkie w przyrządzeniu i pyszne. Do tego są puszyste i w mgnieniu oka znikają z talerza. Zostało mi pół puszki mleczka kokosowego, którego użyłam do zupy kremu z dyni. I tak mnie ta puszka zainspirowała od rana do wyczarowania śniadania w nieco innej wersji.


sf-1-di-1


SKŁADNIKI :

  • mąka pszenna – 1 szklanka – 200 gram
  • mleczko kokosowe – 1 szklanka – 200 ml
  • wiórki kokosowe – pół szklanki – 100 gram
  • olej – 1 łyżka
  • cukier – 2 łyżeczki
  • jajko – 1 sztuka
  • brzoskwinie – 2 sztuki
  • woda mineralna gazowana lub mleko sojowe
  • sól – szczypta

PRZYGOTOWANIE :

Jajko wbić do miski, dodać szczyptę soli i ubić. Dodać mąkę, mleczko kokosowe, olej i cukier. Zmiksować. Jeśli masa będzie za gęsta, dodać odrobinę wody mineralnej lub mleka sojowego. Wiórki kokosowe podgrzać na średnim ogniu do zarumienienia. Dodać do masy naleśnikowej i wymieszać. Nagrzać patelnię i smażyć naleśniki z dwóch stron. Nie trzeba dodawać oleju na patelnię, wystarczy łyżka oleju w masie. Brzoskwinie zblendować na mus. Gdy naleśniki będą gotowe, nałożyć mus na połowkę naleśnika i poskładać w trójkąt.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s