MAKARON LINGUINE Z GULASZEM WIEPRZOWYM

Jeśli jemy gulasz to zazwyczaj z ziemniakami lub kaszą. Dzisiaj spróbowałam przygotować z makaronem linguine bo w lodówce miałam połowę opakowania i szkoda by było, żeby się zmarnował. Efekt końcowy był zadowalający 🙂


1


SKŁADNIKI :

  • karkówka – 20 – 30 dkg
  • makaron linguine – 200 gram
  • olej do smażenia – 4 łyżki
  • przyprawa do gulaszu – 2 płaskie łyżeczki
  • miód – 1 łyżeczka
  • musztarda delikatesowa – 1 łyżeczka
  • pesto bazyliowe – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz
  • woda – 1 szklanka – 200 ml
  • mąka pszenna – 1 łyżeczka
  • żółty ser lub parmezan do posypania

PRZYGOTOWANIE :

Mięso pokroić na drobne kawałki. Dodać 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu i przesmażyć na oleju przez 15 minut . Miód z musztardą wymieszać w szklance ciepłej wody. Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać pesto i mąkę do zagęszczenia sosu. Ugotować makaron, gdy będzie gotowy dodać do gulaszu na patelnię i wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać żółtym serem lub parmezanem. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s