WIOSENNY KONKURS Z WŁOSKIM AKCENTEM

Moi drodzy!
Wielkimi krokami zbliża się do nas piękna wiosna, a także święta Wielkanocne… Od razu wraca zapał, chęci do działania i dobry humor… Żeby radość była jeszcze większa chciałabym zaprosić Was do udziału w konkursie! Jest mi bardzo miło, że jesteście ze mną, zaglądacie na mojego bloga, korzystacie z przepisów i nie raz zostawiacie miłe słowo w komentarzu. W ramach mojego podziękowania postanowiłam zorganizować konkurs, żeby umilić Wasze dni, dobrze się bawić i móc kogoś obdarować małym poczęstunkiem prosto z Sycylii! 🙂


ZADANIE KONKURSOWE TO :
“ ULUBIONE DANIE WIOSENNE Z MAKARONEM”


konkurs

Zasady konkursu :

  • Swoje przepisy wysyłajcie w komentarzu pod postem tutaj na blogu, a zdjęcie potrawy we wiadomości na facebooku lub wysyłajcie na maila tysia88196@gmail.com
  • Jedna osoba może dodać maksymalnie 3 przepisy i 3 zdjęcia
  • Przepisy mogą być dowolne – na słodko lub słono, ciepło czy zimno. Ważne, żeby były z makaronem inaczej nie będą brane pod uwagę
  • Zwycięzcą zostanie 1 osoba. Do wygrania jest 1 zestaw składający się z włoskich produktów ( kawa lavazza, pesto pomidorowe z ricottą, pasztet z karczochów, mąka ryżowa bez glutenu, makaron barilla mini kokardki, sos beszamel, ziemniaczane krakersy z rozmarynem, włoskie ciastka z migdałami, rogale z mlecznym nadzieniem, dwa batony nutella, rurki z kremem, czekolada z orzechami oraz czekoladowe jajka z mlecznym nadzieniem ). Produkty widoczne na zdjęciu powyżej
  • Konkurs trwa od dzisiaj tj. 16.03.2017 do 31.03.2017 do północy
  • Ogłoszenie wyników nastąpi 3.04.2017
  • Pogłoszeniu wyników zwycięzca ma 4 dni na wysłanie danych wraz z adresem do wysyłki. Jeśli wybrana osoba nie zgłosi się do tego czasu, wybrany zostanie ktoś inny
  • Wysyłka nagród obowiązuje na terenie Europy więc nawet osoby nie mieszkające w Polsce mogą wziąć udział w konkursie
  • Konkurs jest dla osób pełnoletnich
  • Biorąc udział w konkursie uczestnik wyraża zgodę na publikację danych osobowych, przepsiów oraz zdjęć związanych z konkursem
  • Udział w konkursie jest równoznaczny z akceptacją regulaminu
  • Organizatorem konkursu jest właścicielka bloga kulinarnego https://kuchniabellissima.wordpress.com i strony na fb https://www.facebook.com/kuchniabellissima . Celem nie jest promowanie żadnej marki ani produktów

Ucieszę się jeśli dodatkowo :

Z niecierpliwością czekam na Wasze pyszne makaronowe przepisy i zdjęcia!

Advertisements

9 myśli nt. „WIOSENNY KONKURS Z WŁOSKIM AKCENTEM”

  1. WIOSENNE SPAGHETTI
    Bardzo prosty w wykonaniu przepis, zawiera mało składników, ale jest pyszny
    * makaron spaghetti 300 g
    * czosnek 4 ząbki
    * świeża natka pietruszki 2 garście
    * oliwa z oliwek pół szklanki
    * papryczka chilii 1 mała sztuka
    *ser grana padano potarty 6 łyżek
    * sól
    *pieprz
    Sposób przyrządzenia :
    Czosnek obrać i drobno pokroić To samo z pietruszką oraz papryczką chili. Nagrzać patelnię, wlać oliwę i przesmażyć pokrojone składniki.W tym samym czasie ugotować makaron, gdy zrobi się miękki należy dodać na patelnię i wymieszać wszystko ze sobą. Przełożyć na talerze i posypać tartym serem grana padano.

    PS : Zdjęcie wysłałam na maila ponieważ nie mam facebooka

    Liked by 1 osoba

  2. KOLOROWY MAKARON Z CURRY
    Makaron kolorowy ok 150g (w zależności od apetytu)
    Mięso mielone z indyka 500g
    Mleko kokosowe 400ml
    Szpinak świeży garść
    Kukurydza 1 puszka ok 300 ml
    Czosnek 2 ząbki
    CURRY 2 lyzki
    Zioła Prowansalskie 2 szczypta
    Bazylia suszona szczypta
    Sok z cytryny 2 łyżki
    Oleju kokosowy 1 łyżka

    Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmażyć mięso mielone z indyka. Dodać przecisniete przez praskę 2 ząbki czosnku. Doprawić ziołami prowansalskimi oraz Bazylią suszona.
    Po chwili dodać kukurydze oraz mleczko kokosowe i wymieszać. W następnej kolejności dodać 2 łyżki przyprawy curry. Podgrzewać pod przykryciem kilka minut. W ostatniej kolejności dodać świeży szpinak oraz cytrynę. Cytryna jest tu bardzo ważna,gdyż bez niej nie będzie tak wyrazistego smaku.
    Podawać z makaronem kolorowym 😊
    😋
    Przepis ok 4 porcje 😊

    Liked by 1 osoba

  3. Cudowny konkurs i wspaniałe nagrody – szczególnie ta kawa!! Jak przystało na dietetyka 😉 kocham makaron i wszelkie wariacje na jego temat. Odkąd pamiętam byłam „kluskowa” – za kopytka mojej mamy dam się pokroić!
    W kwestii makaronu sprawa jest prosta: liczą się dwie rzeczy 1. sposób ugotowania (żadnych rozgotowanych kluch) oraz 2. sos! Proste? Proste!
    Zatem makaronu pilnujemy, a sos robimy z tego co mamy pod ręką… czasem można zaszaleć, a czasem liczy się każda sekunda, bo kiszki marsza grają a lodówce światło! Tak miałam ostatnio… i w ten oto sposób wyczarowałam pesto z niczego!
    Pestki dyni (dostałam dobry kilogram od ciotki), do tego olej, jakaś zielenina z lodówki i obowiązkowo czosnek! Wszystko do blendera i oto mamy przepysznie wiosenne i zielone pesto!

    Pesto z pestek dyni i rukoli.
    2-3 garści rukoli
    3 łyżki pestek dyni
    1/3 szklanki oleju lub oliwy
    czosnek, świeżo zmielony pieprz, sól
    ew. ser cheddar lub parmezan

    Rukolę umyj i osusz, pestki dyni można podprażyć – będą wyrazistsze w smaku. Czosnek obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Jeśli używasz ser – zetrzyj go na tarce. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj zostawiając małe drobinki – chrupiące cząstki pestek dyni lub mniejsze kawałki rukoli. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Wymieszaj z gorącym makaronem!

    Zdjęcie doślę mailem.
    Pozdrawiam serdecznie
    Justyna

    Liked by 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s