Dopadł mnie wielki głód. Dlatego postanowiłam upiec mega bagietkę. Po takiej porcji każdy powinien być syty 😉 Siostra skomentowała, że wygląda prawie jak w Subway. Jak wiadomo, prawie to nie tak samo. Jak dla mnie to i lepiej ponieważ jakoś średnio przepadam za sandwichami stamtąd. Z resztą domowy fast-food zawsze lepszy 😉 A jak smakuje? Sprawdźcie sami…
SKŁADNIKI :
- bagietka – 2 średnie sztuki lub jedna duża
- cukinia – 1 sztuka
- szynka lub boczek – 10 – 12 plasterków
- ser żółty (najlepiej cheddar) – 4 plasterki
- cebula – 1 sztuka
- pieczarki – 8 sztuk
- oliwa z oliwy
- sos tatarski lub czosnkowy – 2 łyżki
- keczup
- sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE :
Bagietki naciąć wzdłuż boku, żeby zrobić dziurę. Uważać, żeby nie przeciąć za bardzo bo wszystko się będzie rozpadać. Obrać pieczarki i posiekać. Obrać cebulę i drobno pokroić. Przesmażyć na oliwie z solą i pieprzem. Umyć cukinię. Pokroić w paski i również przesmażyć na oliwie do miękkości. Do środka bagietki włożyć plastry cukini, szynkę lub boczek. Dodać przesmażone pieczarki. Pokroić drobno ser i posypać górę bagietki. Zapiekać w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 200º. Na koniec dodać po łyżce sosu tatarskiego lub czosnkowego i keczup. Można się objadać 😉
[…] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]
PolubieniePolubienie
Jak zwykle smakowicie!!!
PolubieniePolubienie
wygląda smacznie więc smakuje pewnie też 🙂
PolubieniePolubienie
Oj widzę, że to był mega głód, ale taką apetyczną kanapka na pewno poskromiony:)
PolubieniePolubienie
Uwielbiamy takie wielkie zapiekanki na duży głód 🙂 Szybkie, proste i mega smaczne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba