BAGIETKA XL

Dopadł mnie wielki głód. Dlatego postanowiłam upiec mega bagietkę. Po takiej porcji każdy powinien być syty 😉 Siostra skomentowała, że wygląda prawie jak w Subway. Jak wiadomo, prawie to nie tak samo. Jak dla mnie to i lepiej ponieważ jakoś średnio przepadam za sandwichami stamtąd. Z resztą domowy fast-food zawsze lepszy 😉 A jak smakuje? Sprawdźcie sami…

bagietka-xxl


SKŁADNIKI :

  • bagietka – 2 średnie sztuki lub jedna duża
  • cukinia – 1 sztuka
  • szynka lub boczek – 10 – 12 plasterków
  • ser żółty (najlepiej cheddar) – 4 plasterki
  • cebula – 1 sztuka
  • pieczarki – 8 sztuk
  • oliwa z oliwy
  • sos tatarski lub czosnkowy – 2 łyżki
  • keczup
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE :

Bagietki naciąć wzdłuż boku, żeby zrobić dziurę. Uważać, żeby nie przeciąć za bardzo bo wszystko się będzie rozpadać. Obrać pieczarki i posiekać. Obrać cebulę i drobno pokroić. Przesmażyć na oliwie z solą i pieprzem. Umyć cukinię. Pokroić w paski i również przesmażyć na oliwie do miękkości. Do środka bagietki włożyć plastry cukini, szynkę lub boczek. Dodać przesmażone pieczarki. Pokroić drobno ser i posypać górę bagietki. Zapiekać w piekarniku przez 8-12 minut w temperaturze 200º. Na koniec dodać po łyżce sosu tatarskiego lub czosnkowego i keczup. Można się objadać 😉

5 comments

Dodaj komentarz