Ekspresowe, minimalistyczne, wegetariańskie danie. W sam raz dla zabieganych 😉
SKŁADNIKI :
- 3 kolorowy makaron penne – 200 gram
- marchewki – 2 sztuki
- kalafior – mała główka
- ser ricotta – 50 gram
- ser feta – 100 gram
- ser żółty cheddar – 50 gram
- grano padano – 50 gram
- sól, pieprz
- trochę wody
PRZYGOTOWANIE :
Ugotować makaron. Obrać marchewkę i pokroić w kostkę. Kalafior rozwarstwić na mniejsze kawałki. Ugotować z marchewką. Gdy warzywa będą miękkie, odlać wodę. Dodać makaron, doprawić solą i pieprzem. Dodać ser ricotta i pokrojony w kostkę ser feta. Zetrzeć żółty ser, dodać odrobinę wody. Wszystko razem podgrzać i wymieszać. Nałożyć na talerz i posypać serem grano padano. Danie gotowe! Smacznego!