MAKARON, KALAFIOR I 4 SERY

Ekspresowe, minimalistyczne, wegetariańskie danie. W sam raz dla zabieganych 😉


pasta-calliflower


SKŁADNIKI :

  • 3 kolorowy makaron penne – 200 gram
  • marchewki – 2 sztuki
  • kalafior – mała główka
  • ser ricotta – 50 gram
  • ser feta – 100 gram
  • ser żółty cheddar – 50 gram
  • grano padano – 50 gram
  • sól, pieprz
  • trochę wody

PRZYGOTOWANIE :

Ugotować makaron. Obrać marchewkę i pokroić w kostkę. Kalafior rozwarstwić na mniejsze kawałki. Ugotować z marchewką. Gdy warzywa będą miękkie, odlać wodę. Dodać makaron, doprawić solą i pieprzem. Dodać ser ricotta i pokrojony w kostkę ser feta. Zetrzeć żółty ser, dodać odrobinę wody. Wszystko razem podgrzać i wymieszać. Nałożyć na talerz i posypać serem grano padano. Danie gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz