Podczas mieszkania w Londynie udało mi się skosztować przeróżnych potraw. Nie tylko z kuchni angielskiej, ale z różnych regionów świata. Każda kuchnia jest tutaj na wyciągnięcie ręki, co według mnie jest piękne i pomaga wzbogacać naszą wiedzę. Raz miałam przyjemność jeść kanapkę z chipsami… Tak tak z chipsami – przeczytaliście poprawnie! Też byłam zdziwiona na początku 😀 Ale okazało się, że smakowała obłędnie! Teraz zawitała w mojej kuchni. Świetnie sprawdzi się na imprezy, na Sylwestra jako przekąska lub podczas Świąt Bożego Narodzenia, do pracy, na śniadanie i kolację.Po prostu można ją jeść kiedy tylko się ma ochotę! Skosztujcie, a nie pożałujecie 😉 .
SKŁADNIKI : ( na dwie kanapki )
- chleb tostowy pełnoziarnisty – 6 kromek
- szynka z indyka – 4 plasterki
- ser żółty – 4 plasterki
- sałata – 2 liście
- rzodkiewka – 2 sztuki
- posiekana czerwona kapusta – 2 garście
- chipsy solone – 1 mała paczka 20 g
- majonez
- sos żurawinowy
PRZYGOTOWANIE :
Chleb tostowy przygrzać w tosterze lub przypiec chwilę w piekarniku. Pierwszą kromkę wysmarować majonezem i ułożyć liść sałaty. Następnie położyć dwa plasterki sera i pokrojoną w plasterki rzodkiewkę. Przykryć kolejną kromką i posmarować jej wierzch sosem żurawinowym. Na sos ułożyć dwa plasterki szynki z indyka, garść posiekanej czerwonej kapusty i pół paczki chipsów solonych. Ostatnią kromkę wysmarować majonezem i zakryć nią całość. Teraz wystarczy przekroić w poprzek i skonsumować kanapkę! Smacznego!
To się nazywa prawdziwa kanapka! 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ciekawe rozwiązanie , musi być smaczne, zwłaszcza ,że uwielbiam żurawinę. Pozdrawiam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie byłam przekonana do takiego połącznia jak zaserwowano mi ją po raz pierwszy, ale zupełnie niepotrzebnie. Ten miks jest bardzo apetyczny 🙂
PolubieniePolubienie
z chipsami jeszcze nigdy nie jadłam kanapki, ciekawe! 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ten słodki sos żurowinowy do tego 😛 Polecam skosztować! 🙂
PolubieniePolubienie
i ten słodki sos żurowinowy do tego 😛
PolubieniePolubienie